eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Drogurile

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » drogurile

Ketamina

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Discutia de mai sus s-a referit exclusiv la Ecstasy. Si totusi, toate celelalte elemente aflate in meniul drogurilor pentru dans, indiferent cat de familiare, precum alcoolul, sau de proaspat aparute, precum oricare dintre drogurile sintetice cu denumiri polisilabice (MDA, MDE, MBDB), sunt substante in privinta sigurantei consumului carora ar trebui sa ne punem intrebari. Aceste intrebari sunt cu atat mai importante cu cat drogurile sunt adesea consumate in amestec de catre tineri, fara a se sti cu siguranta care a fost ultimul drog ales din aceasta gramada de substante chimice sau care fi rezultatul impactului lor combinat asupra creierului.
Ketamina este folosita in medicina ca anestezic cu actiune rapida, insa drogul a ajuns in lumea dansatorilor in cantitati suficient de mari pentru ca expresia "K-hole" sa fie folosita uzual pentru a descrie starea de intoxicatie pe care acesta o poate induce, lata o descriere a unei astfel de experiente, oferita de doua cercetatoare, dr. Valerie Curran si dr. Lisa Monaghan:
"Experientele subiective diverse ce poarta numele de A«K-holeA» includ in general: senzatia patrunderii luminii prin corp, experiente noi privind A«consistenta corpuluiA», de exemplu senzatia ca ar fi din lemn sau cauciuc, distorsionari grotesti ale formei sau dimensiunii partilor corpului, senzatia de plutire sau are in stare de imponderabilitate, absenta perceptiei temporale, viziuni, halucinatii, intelegerea misterelor vietii fuzionarea cu alti oameni si cu diverse obiecte, experiente extracorporale"
Unii tineri vor considera acest K-hole o experienta mai interesanta decat cea a ringului de dans lipsit do alcool de la Hammersmith Palais. Ketamina poate oferi toate efectele speciale folosite de producatorii de filme, insa traite in timp real si cu cate experiente suplimentare. Din pacate, raportul facut de Curran si Monaghan intareste presupunerea ca abuzul de ketamina poate avea ca efect lezarea permanenta a memoriei.
Iar ketamina este doar unul din multitudinea de droguri inghitite in mod obisnuit in amestec.

Consumul de droguri inradacinat intr-o cultura comerciala
Muzica este produsul unei industrii extrem de profiile, iar industria de divertisment, in cadrul careia s-a dezvoltat aceasta, este la fel. Aceste industrii legale au acum o relatie inextricabila cu multinationala si foarte profiile industrie a fabricarii si comercialzarii drogurilor. Bautura, drogurile si, mai mult decat orice altce, banii sunt cele trei elemente care fac lumea comerciala a dansului sa se inrteasca. Eliminarea drogurilor din ecuatie nu mai este in prezent atat de simpla: a venit era petrecerilor rave, frenezia dansului a prins radacini acianci, iar Dionysos inghite Ecstasy intr-o veselie si probabil ca se bucura de o parte din profituri. Este greu de crezut ca un comportament normalizat inradacinat in cultura populara si in acest lant de interese financiare disparea la fel de usor precum Palais-ul.
lata un citat din cea mai recenta sectiune a lui Julie Holland, in care dr. Claudio Naranjo isi exprima bucuria, optimismul, lipsa de griji:
"MDMA (Ecstasy) este cunoscut si consumat pe scara larga de multi ani si, in ciuda unor accidente datorate hipertensiunii arteriale sau consumului abuziv, el este remarcabil prin absenta oricarui pericol pentru oamenii sanatosi. As putea spune ca este sampania drogurilor halucinogene."In cazul drogurilor pentru dans, societatea a ajuns sa se inrteasca intr-un cerc vicios al banilor, din care nu mai iesi prea curand. Insa pentru inceput este bine sa ne disociem de o parte a informatiilor eronate, ce sunt raspandite din abundenta.Alte materiale medicale despre: DrogurilePortrete Aceste doua droguri recreative consacrate au in comun faptul ca sunt marfuri profitabile si taxate, si sunt consumate in mod legal pe scara [...]
Daca ar fi sa ne imaginam organismul uman intr-o maniera simplista, si anume sub forma unei simple cladiri, stalpii de rezistenta care asigura echilib [...]
Geografii au stabilit, dupa cum stim, ca apa ocupa 71% din suprafata Terrei. Numai Pacificul - daca ar fi sa ne limitam exclusiv [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre drogurile

Advertisements


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Bolile peretelui abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile