eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile respiratorii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile respiratorii

Respiratia incorecta


Cand venim pe lume, primul lucru pe care il facem este sa luam o gura de aer. Atunci cand o parasim, ultimul lucru pe care il facem este sa incetam sa respiram. Viata noastra este ceea ce se intampla intre nastere si moarte, iar aceasta depinde in totalitate de respiratie. Respiratia este "alimentul" inzibil, fara de care nu putem trai nici macar cinci minute.
Unele studii din Germania indica faptul ca aproape noua din zece oameni respira incorect. De ce se intampla acest lucru?

Priveste cum respira un copil mic. Abdomenul sau se umfla si se contracta dupa inspiratie si expiratie, folosind in special un muschi important numit diafragma. Respirand in acest fel, plamanii au mult loc pentru a primi aer in sectiunile lor mediane si inferioare. Cu cat patrunde mai mult oxigen atunci cand inspiram, cu atat se ventileaza mai bine plamanii si mai mult oxigen este absorbit si transportat de eritrocitele din sange pentru a produce energie. Multumita acestui stil de respiratie, copin sunt robusti, acti si fericiti.
Adultii respira intr-un cu totul alt mod. Pe masura ce inaintam in varsta si ducem un stil de ata inactiv, suferim de deplasari ale coloanei vertebrale, obezitate etc, incepem sa respiram diferit. Atunci cand inspiram, catatea toracica se dilata, abdomenul se dezumfla, iar umerii si clacula se deplaseaza in sus. Doar partea superioara, cea mai mica, a plamanilor este implicata in acest fel de respiratie. De obicei, acest proces nu ne asigura destul aer, astfel incat trebuie sa respiram mai frecvent (se observa mai ales la oamenii obezi). Doar o mica parte din oxigenul inspirat patrunde in plamani. Plamanii sunt foarte solicitati, dar numai in partea lor superioara. Den suprasolicitati, iar celulele se uzeaza prematur. Exista straturi de celule moarte, inactive, in tesutul pulmonar.


Pe masura ce imbatranim, sectiuni ale plamanilor nu mai sunt implicate in procesul de respiratie. Organismul nostru este in mod constant lipsit de oxigen. Acest lucru nu cauzeaza numai boli respiratorii, ci si probleme ale sistemului circulator, pancreasului, ficatului, rinichilor, tractului intestinal si multe altele.

Putem intarzia imbatranirea de la treizeci pana la patruzeci de ani si eta multe boli daca folosim mai bine diafragma. Se stie de multa vreme ca oamenii longe respira rar. O persoana de 130 de ani din India de Est, care nu isi arata varsta, atunci cand a fost intrebata care este secretul longetatii sale, a raspuns: "Respiratia corecta" (respira o data pe minut). Unul dintre principiile medicinei stravechi spune: "De cate ori respiram mai putin intr-un minut, de atatea ori ni se prelungeste ata".
Respiratia corecta este cea care asigura sanatatea si longetatea. Va voi dezvalui secretele diferitelor moduri de respiratie in submodulul "Aerul si ata".



Alte materiale medicale despre: Bolile respiratorii




Respiratia si digestia sunt in stransa legatura. Aceia dintre noi care sunt supraponderali pot scapa de greutatea in exces fara sa isi s [...]
Cit timp nu a aparut emfizemul pulmonar, dispneea din astm. este de obicei reversibila. O data cu instalarea enfizemului, accesele isi pierd caracteru [...]
in orice forma de boala, scarlatina se spitalizeaza obligatoriu. Tratamentul incepe prin masuri etiologice. Se va administra in monoterapie Penicilin [...]


});

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile respiratorii

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile