eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Bolile respiratorii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile respiratorii

Intoxicatii cu medicamente si ciuperci - imprejurari, ce trebuie facut?

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Intoxicatii cu medicamente si ciuperci - imprejurari, ce trebuie facut?

Advertisements


INTOXICATII CU MEDICAMENTE SI CIUPERCI

IMPREJURARI

Intoxicatiile cu medicamente sau cu ciuperci pot sa apara in diferite imprejurari:

* O indigestie deliberata provocata de o doza masiva dintr-un medicament in scopul sinuciderii.

* O ingestie accidentala de catre un copil. 55% din intoxicatiile cop 313c29d ilului sub 14 ani sunt provocate de ingestia accidentala a unor medicamente (in principal: somnifere, aspirina, tranchilizante, antidepresive, siropuri impotriva tusei, tonicardiace si antiaritmice).

Unele accidente serioase de intoxicatie se produc atunci cand copilul vine in vizita la persoane in varsta, care in mod obisnuit nu au copii in jurul lor. Aceste persoane pot sa lase medicamentele la indemana copiilor.

In plus, trebuie sa se stie ca inghitirea anumitor substante, chiar si in cantitate mica la copil, poate sa fie foarte periculoasa (derivatele digitalinei, medicamente impotriva durerii, preparate continand fier, antidepresive).

* O ingestie prea mare de medicamente legata de o proasta interpretare a prescriptiei medicale, sau de citirea notitei in cazul unei automedicatii, sau o supradozare intentionata, crezandu-se ca astfel se va accelera sau spori eficacitatea unui medicament.

* Ingestia accidentala a unor ciuperci otravitoare.

# ATENTIE

Daca un medicament este eliberat fara reteta, asta nu inseamna ca nu este periculos. Orice medicament poate sa fie periculos, daca este gresit folosit sau in caz de asociere cu alte medicamente.

CE TREBUIE FACUT

* Mai ales sa nu intrati in panica, sa notati ora ingestiei, nu dati sa se ingere nici un aliment, nici macar lapte.

* Incercati, in masura posibilului, sa identificati produsul in cauza (cautati cutiile, flacoanele ca sa le dati medicului). Incercati sa estimati cantitatea de medicament ingerata. Tratamentul care va urma, va depinde in mare parte de toate aceste informatii.

* Daca subiectul este constient, se poate avea in vedere provocarea vomitatului inainte de ajungerea la medic. Incepeti prin a-i da sa bea unu-doua pahare cu apa calduta si sarata.

* Daca este vorba de un copil, tineti-l bine sub bratul stang, aplecat in fata deasupra chiuvetei de la bucatarie sau de la baie. Introduceti doua degete cat de adanc posibil pe gatul lui si miscati-le pana cand se declanseaza vomitatul.

Adultul poate sa-si provoace vomitatul singur folosind acelasi procedeu. Dupa vomitat, luati imediat legatura cu medicul.

# ATENTIE

Nu trebuie niciodata sa provocam vomitatul unei peroane inconstiente sau aproape inconstiente, sau care are convulsii sau alte simptome de otravire (risc de sufocare).

Daca subiectul este inconstient, culcati-l pe o parte, cu capul pe brat drept perna. Unul dintre picioare poate sa fie indoit, celalalt trebuind sa ramana intins deasupra.

Trebuie sa fie infasurat intr-o cuvertura ca sa se evite o racire, care poate sa fie rapida, iar la spate trebuie sa aiba alta cuvertura facuta sul. Aceasta pozitie il va impiedica sa se sufoce cu limba cazandu-i in fundul gatului sau cu o eventuala voma.

In toate cazurile, constient sau inconstient, daca a vomitat sau nu, orice subiect intoxicat cu un medicament trebuie sa fie transportat de urgenta la spitalul cel mai apropiat, cu cutiile sau medicamentele cu pricina.Galerie de imagini si poze medicale: ciuperci


imagine cu ciuperciimagine cu ciuperci imagini ciuperciimagini/poza ciuperci


Alte materiale medicale despre: Bolile respiratoriiin toate cazurile de intoxicatii alimentare este recomandata cura de apa argiloasa. Datorita proprietatilor antiseptice, antibacteriene, bacte [...]
Tratamentul intoxicatiilor acute reprezinta totdeauna o urgenta. In cazul ingestiei unor substante toxice, primele masuri terapeutice pot si t [...]
Timp de preparare 60 min. Continut caloric 178 kcal/portie Ingrediente pentru 4 persoane a 16 ciuperci de cultura de marime medie (se vor f [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile respiratorii

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Bolile peretelui abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile