eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


bolile psihice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile psihice

Abcesul cerebral


Abcesul cerebral


Colectie purulenta cerebrala intra parenchimatoasa, localizata frecvent in cerebel sau in emisfera cerebrala, proata direct de la procesele supurative (cu colectii de puroi) de vecinatate, otite, oto-mastoidite, sinuzite sau, mai rar, pe cale hematogena, in cazul unor infectii primare situate la distanta (viscere toraco-abdominale, bazin, membre).

Debut sub-acut cu semne generale de tip septic, febra moderata, care poate lipsi, si semne de hipertensiune intracraniana, varsaturi, staza papilara, uneori manifestari meningiene, redoare.

Simptomele de focar indica localizarea cerebeloasa cu tulburari de echilibru, ataxie, nistagmus, sau temporala, cu hemipareza, Jaksonisme, afazie, etc.

Evolutia ondulata este obisnuit fatala prin deschiderea pungii purulente in spatiile sub-arahnoidiene, daca nu s-a intervenit chirurgical in timp optim.

Tratament:

In cazurile in care abcesul este mic si nu exista simptome alarmante se poate incerca un tratament cu tinctura de propolis. In acest caz se va incerca cu tinctura de propolis 30% (produsa de Apicola Bucuresti- pentru ca este recoltata de pe o suprafata mai mare si este mai activa). Se vor lua cate 3 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se va pune pe un miez de paine, se mesteca bine in gura si se inghite. Se face un tratament de minimum 2 saptamani, dupa care se va face VSH -ul si daca nu a scazut in acest interval se va face tratamentul chirurgical.

In cazurile in care acest abces apare in urma unor sinuzite, otite, se va face tratamentul acestor afectiuni corect si exista posibilitatea sa se retraga si abcesul acesta, o data cu vindecarea afectiunii care a produs acest abces.

In toate cazurile in care abcesul nu poate fi gasit la nivelul sinusurilor sau al urechilor sau laringelui, este preferabil tratamentul chirurgical.

In cazurile grave:

Se va cauta sa se explice bolnavului ca singura cale este calea chirurgicala. Orice amanare in luarea deciziei poate fi fatala prin spargerea pungii si deces. Deci nu se va incerca absolut nici un tratament.

Tratamentul naturist poate sa duca doar lupta pentru prevenirea acestei afectiuni prin tratarea corespunzatoare a afectiunilor care ar putea provoca aceasta afectiune grava. Din aceasta cauza se va cauta de fiecare data sa se trateze corect orice infectie a urechii, sinusurilor, etc. Este imposibil de vindecat naturist afectiunea, dar preventiv medicina naturista are suficiente mijloace pentru a preveni aceasta afectiune si deci nu va mai fi nevoie de tratament.





Alte materiale medicale despre: bolile psihice

Se defineste prin abces pulmonar acea supuratie netuberculoasa a parenchimului pulmonar, colectata intr-una sau mai multe cavitati neofonnate, [...]
Este determinata de scaderea debitului masei sanguine cerebrale, fie prin hemoragii (uterine, lezarea unor vase mari, hemoptizie, melena, hematemez [...]
in conditii fiziologice, circulatia cerebrala furnizeaza neuronilor permanent oxigen si substante nutritive. Hemodinamica si metabolismul cere [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile psihice

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile