eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Bolile ochiului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile ochiului

Glaucomul

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Glaucomul

Advertisements


Glaucomul

Glaucomul este o boala a ochiului care este mai ales intalnita la persoanele de peste 60 de ani. Boala este precedata de mici tulburari de vedere care in mod obisnuit sunt neglijate de cei in cauza, dar nu peste mult timp o criza glaucomatoasa se instaleaza, fiind caracterizata printr-o durere foarte vie, aproape brutala si insotita de pierderea acuitatii vizuale.

Pentru a putea intelege ce se petrece in ochi, trebuie sa stiti mai intai ca ochiul contine in interior o umoare (lichid ) apoasa si o umoare vitroasa care servesc ca mediu de refractie pentru imaginile primite ce vor fi apoi receptate pe retina.

Aceste lichide se reinnoiesc fara incetare ceea ce presupune o productie si o eliminare a lor. Ori, din motive complexe si inca necunoscute se poate intampla ca ori din exces de productie, ori din defecte de eliminare, presiunea acestor lichide sa creasca in ochi, dand astfel glaucomul. Aceasta crestere de presiune este foarte dureroasa iar ochiul bolnav devine foarte tare in atie cu cel sanatos. In plus, ochiul devine rosu-violaceu si tot ce era alb in ochi este strabatut de vase sangvine dilatate. Corneea care in mod normal era alb-stralucitoare devine mata si fara sensibilitate, pupila este dilatata si nu reactioneaza la lumina, lumina care devine un inamic pentru bolnav si care va acuta obscuritatea.

Doar luarea tensiunii intraoculare de catre un specialist poate preciza existenta unui glaucom pentru ca inrosirea ochiului si prezenta unor dureri pot fi date si de alte cauze. Tensiunea intraoculara normala in ochi este de 20 mmHg, iar in glaucom se ajunge la valori 60-80 sau chiar 100 mmHg. Numai medicul poate decide daca inainte de operatie merita incercat un tratament medicamentos.
Alte materiale medicale despre: Bolile ochiuluiAspectul cunoscut la copil este cel de buflalmie sau hidroftalmie, un ochi ajuns uneori la dimensiuni monstruoase, din cauza destinderii sub influent [...]
SIMPTOME a™¦ semnele glaucomului cronic sunt: dureri si lacrimarea ochilor, vedere neclara, dureri ocazionale de cap si pierdere progresiva a vederi [...]
            CRISTALINUL Cristalinul este o structura transparenta si refringenta care face parte din sistemul dioptric ocular, cu forma d [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile ochiului

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Bolile peretelui abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile