eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Luxatiile membrelor


LUXATIILE MEMBRELOR

LUXATIA EXTREMITATII EXTERNE A CLAVICULEI( ACROMIO-CLAVICULARA).

Tratament ortopedic- la tineri, la care de altfel se produce des luxatia, dupa ce se aplica o pernita in axila, se face un bandaj strans, cu cotul in unghi drept, cautand a ridica cotul in sus si a apasa in jos pe treimea externa a claviculei. Deasupra acestui bandaj simplu se poate trece o fasa gipsata. Durata imobilizarii 4 saptamani.

Tratamentul chirurgical se va aplica in formele de luxatii complecte.

LUXATIA EXTREMITATII INTERNE A CLAVICULEI (Sterno-claviculara).

Tratament ortopedic- reducerea se face prin tragerea bratului in afara si inapoi, la nevoie punandu-se un pumn in axila, intre brat si torace. Dupa reducere, fixarea intr-un bandaj de tifon, iar deasupra unul din ghips, sub forma de aparat toraco-antegranhial, insistandu-se in aplicarea aparatului gipsat asupra regiunii luxate, pentru ca mentinerea sa se faca corect. Este foarte bine daca se face acest lucru de catre un specialist. Eventual chiar medic ortoped.

In caz de insucces se va aplica tratamentul chirurgical.

LUXATIILE SCAPULO-HUMERALE RECENTE.

Luxatiile recente simple trebuie reduse imediat, manevrand astfel incat capul humeral sa urmeze, in sens invers, calea pe care a urmat-o cand s-a luxat. Inainte de a face reducerea, trebuie sa ne asiguram ca luxatia nu este asociata cu o fractura. De aceia este nevoie neaparat de consultul radiologului si pentru ca tot se va merge la cabinet este mai indicat ca acest lucru sa se faca la un spital de specialitate care va repune la loc si va aplica tratamentul corect. In cazuri in care nu se poate aplica tratamentul unui specialist (cazuri in care se petrece in timpul unei excursii sau unde nu exista posibilitatea sa se apeleze la un medic se va reduce luxatia si se fixeaza cu atela, pana la primul cabinet medical. Trebuie sa atragem atentia ca se pot intampla multe accidente cu urmari nedorite in cazul in care luxatia nu se trateaza corespunzator sau mai ale daca sunt insotite de fracturi.

LUXATIILE POSTERIOARE- Pentru reducere se asaza bratul in rotatie interna, se face extensia si se impinge capul humeral dinapoi inainte. Reducerea este de obicei usoara si simpla. In cazurile grave, se face reducerea numai pe cale operatorie.

LUXATIILE IN JOS- Reducerea se obtine prin tractiunea antebratului in extensie pe brat, extremitatea superioara a bratului fiind impinsa in sus si inainte, pana se simte capul in cavitatea glenoida.

LUXATIILE DESCHISE- Trebuie tratate cat mai urgent. Curatirea ranii si oprirea hemoragiei se face pe loc, pentru ca apoi bolnavul sa fie transportat de urgenta la spital.

LUXATIILE SCAPULO -HUMERALE RECIDIVANTE. Se vor trata doar de medicul chirurg.

LUXATIILE COTULUI.

Reducerea luxatiei se face doar la spital

LUXATIILE DEGETELOR- Reducerea se obtine prin tractiune si mentinerea se face prin benzi adezive timp de 2 saptamani.

LUXATIA ROTULEI- Daca este recenta, este foarte usor de redus dar numai de medicul specialist pentru ca poate sa existe sange in articulatie care va trebui extras.

Toate celelalte luxatii se vor executa doar la spitalele de specialitate de catre specialisti.




Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor

Stai in fata oglinzii si uita-te bine la tine. Cum arata coloana ta vertebrala? Ti se cocoseaza spatele? Abdomenul iti iese in fata? Suferi de dureri [...]
RADIODIAGNOSTICUL AFECTIUNILOR OSTEOARTICULARE 1.                & [...]
POLIARTRITA CRONICA PROGRESIVA Se vor evita eforturile, surmenajul, etc. Se va duce viata in aer liber cat mai mult, cu excursii, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile