eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Bolile infectioase

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile infectioase

Trypanosomiazele

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


BOALA CHAGAS Epidemiologie Trypanosoma cruzi, agentul cauzal al bolii Chagas se gaseste numai pe continentul american. Boala este transmisa de insectele reduide. in special in regiunile rurale, sarace, din America Centrala si de Sud.
Manifestari clinice Primele simplomc apar la aproximativ I saptamina de la invazia parazitara Daca microorganismul a patruns prin solutii decontirtuitaie ale pielii, apar un chagom (zona indurata sau eriiem si edem) si lim-fadenopatie; semnul lui Romana (edem penocular unilateral nedureros) este modificarea tipica, si apare alunei cind poarta de intrare este conjunctiva. Semnele locale sint urmate de febra, anorexie si edem al fetei si extremitatilor inferioare. In faza acuta, miocardita cu insuficienta cardiaca esle rara. Simptomcle acute dispar spontan, fund urmate de o perioada asimptomalica. Boala Chagas simptomatica cronica apare citiva ani sau chiar citiva zeci de ani mai lirziu. cu afectate majora cardiaca si a tractului (ii. Afectarea cardiaca este frecventa si consta in cardiomiopalie, tulburari de ritm si trombocmbo-lism. Cea mai frecventa modificare electrocardiografica este blocul de ramura dreapta A Feclarca gastrointestinala cuprinde mcgaesofagul (dislagic, odino-fagie, dureri toracice si regurgitatii) si mcgacolonul (dureri abdominale, con-stipatie cronica, ocluzie, perforatie, septicemie si moarte).
Diagnostic Pentru silirea diagnosticului esle necesara edentierea parazitului, prin examinarea froliului sanguin cu invelis absorbant sau a frouuriloi sanguine in strat gros sau subtire. Se mai pot uiili/a inocularea la soarece
heniocultura pe medii speciale. Ca metoda de ultima instanta, se r< incerca xenodiagnoslicul, adica examinarea insectelor reduide anterior ne-infectate, la 30 de zile dupa un ..prinz" cu singe de la un pacient. Diagno>ticul de boala Chagas cronica este SC I ;\area complementului, imunofluo-I escenta si I LISA. toate sini disponibile, dar rezullaicle fab-pozitive constituie o problema.
Tratamentul Singurul medicamenl disponibil in Statele Unile, la CDC, este nifutrimox, care are capacitati limitate de a eradica parazitul. Tratamentul este cu atit mai eficace cu cil este initiat mai precoce. Do/.ele de nifutrimox sinl de 8 10 (mg/kg)/zi la adulti, 12.5-l5 (mg/kg)/zi la adolescenti si 15 20; mg'kg i zi la copii de I 10 am. Tratamentul se administreaza p.o., dizat qid timp de 90 120 de zile. Pentru infectia cronica nu exista un tratament satisfacator.
Alte materiale medicale despre: Bolile infectioaseFUSARIOZA Speciile de Fusarium pot produce, la pacientii cu procese maligne hematologice >i neutropenie, infectii localizate sau diseminate pe cale he [...]
Complicatiile posibile sunt multiple: a. in sfera aparatului digestiv sunt frecvente dischineziile biliare (in special in cazurile cu dieta de crutar [...]
RABIA Virusul rabiei este un virus cu invelis, cu ARN monofilar. care apartine grupului rhabdovirusurilor. Legarea glicoproteinclor virale de recep [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile infectioase

Advertisements


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Bolile peretelui abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile