eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cardiovasculare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cardiovasculare

Stenoza tricuspidiana


Simtomatologia aceseia este de cele mai multe ori mascata de stenoza mitrala cu care este asociata de cele mai multe ori. Explorarea intracavitara si chirurgicala a aratat ca aproximativ 10A/o din leziunile mitrale reumatismele sint insotite de stenoze ale valvei tricuspidiene.
La inspectie se poate observa un plus jugular si hepatic presis-tolic de mare importanta diagnostica. Staza in venele gitiului si cea hepatica sint importante si foarte rezistente la tratament. La auscuiltatie se aude o uruitura diastolica cu sediul in focarul tricuspidei. Insa aceasta este do cele mai multe ori mascata de semnele leziunii mitrale sau aortice. Fonocardiografia endocavitara poate uneori sa precizeze existenta unui suflu diastolic, cind sonda se gaseste la nivelul aparatului vallar tricuspidian.

Radiologie se remarca un atriu drept mult dilatat, cu un ventricul drept normal. Traseul ECG arata o unda P foarte ampla. Datele radiologice si cele electrocardiografiee nu aduc informatii concludente suficiente pentru diagnostic. Daca se poate preciza un puls jugular in mod sigur presistolic sau o expansiune hepatica presistoliea, aceste semne au mare importanta. Semnul patognomonie al stenozei tricuspide este gradiontul de presiune ridicai intre atriul drept si ventriculul drept. Uneori, acest semn nu poate fi pus in evidenta cu o singura sonda care patrunde pe rind in cele doua cavitati, ci cu o sonda cu dublu canal sau doua sonde care se plaseaza una in atriul drept, cealalta in ventriculul drept, inregistrind presiunile concomitent.


Diagnosticul etiologic nu pune probleme grele, stenoza tricuspi-diana fiind practic totdeauna de cauza reumatismala, cu exceptia unor forme congenitale.
Diagnosticul diferential cel mai important este ce! cu stenoza mitrala, focarele de auscultatie ale uruituri] diaslolice putind sa coincida. Dificultatea este mai mare cu cit cele doua vallopatii pot sa coexiste.
Argumentul diagnostic categoric ramine toi cateterismul cardiac.



Alte materiale medicale despre: Bolile cardiovasculare




Termenul de stenoza aortica (SA) defineste, in acceptiunea de azi, existenta unui obstacol (stramtare) in calea de ejectare a sangelui din VS in Ao, i [...]
Cea mai ApopularaA boala a valvelor inimii este stenoza mitrala. Popularitatea ei nedorita decurge din faptul ca Romania a fost, si in mare [...]
Generalitati Stenoza pulmonara (SP) este caracterizata prin prezenta unui obstacol in calea de ejectie a VD in AP. Cel mai adesea, obstacolul este si [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cardiovasculare

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile