eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Anastomoza biliodigestiva




Este operatia indicata atunci cind scurgerea bilei pe cale naturala (prin coledoc in duoden) este impiedicata sau stinjenita de : a) atrezia cailor biliare extrahepatice ; b) stenoza inflamatorie, traumatica sau calculoasa a coledocului ; c) compresiunea extrinseca a coledocului inferior prin inflamatie cronica sau cancer al capului pancreasului ; d) tumori benigne sau maligne ale coledocului, inclusiv ampulomul Vaterian.
Operatia este o derivatie in scurgerea bilei, anume anasto-mozeaza un segment al caii biliare suprajacent obstacolului cu un segment al tubului digestiv (stomac, duoden, prima ansa jejunala). Deosebim astfel: a) colecistogastrostomie, colecisto-duodenostomie, colecistojejunostomie; b) coledocoduodenostomie, coledocojejunostomie ; c) hepaticoduodenostomie, hepaticojejunosto-mie; d) colangiogastrostomie, colangiojejunostomie (prin anastomoza unui canal biliar intrahepatic dilatat cu stomacul sau jeju-nu!) ; e) unii considera drept anastomoza biliodigestiva si papilotomia sau sfincteroplastia.


Anastomoza biliodigestiva se poate complica : a) in postoperatorin imediat cu o fistula biliara prin dezunirea suturii (sutura incorecta, tractiune intre segmente cu punerea in tensiune a suturi!) ; se poate vindeca spontan sau poate sa necesite reintern-tie ; b) in postoperatorin mai tardiv eu o angiocolita daca gura de anastomoza a fost confectionata sub 2 cm diametru si a dat nastere la staza biliara cu infectie ascendenta din segmentul digestiv ; c) in postoperatorul indepartat cu o strictura, gura de anastomoza se poate stenoza complet necesitind reinterntie.



Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare




Se caracterizeaza prin prezenta de puroi in caile biliare intra- si extrahepatice. Clinic se manifesta prin triada lui Charcot : icter, febra cu friso [...]
Este prezenta de calculi biliari In he-patocoledoc. Ei provin din vezicula biliara migrfnd prin cistic. Ir. mod exceptional, calculii pot fi autohtoni [...]
CAUZE Acestea sint impartite in cauze prerenale, renale intrinseci si post-renale(ve/.i tabelul 99-1). Numai jumatate dintre pacientii cu IRAauanurie- [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cailor biliare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile