eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Veruci plantare


Veruci plantare
SIMPTOME
a proeminente mici, dure, pe talpile picioarelor, cu diametrul intre 0,5-5 cm, uneori cu minuscule puncte negre pe suprafata lor.
a sangerare punctiforma in urma zgarierii verucilor.
a durere la nivelul talpilor, la mers sau la statul in picioare.
( si " Ghidul zual de diagnostic".)

CHEMATI MEDICUL DACA:
a dupa tratament zona respectiva dene rosie, calda si dureroasa spontan si la palpare; este posibil sa se fi instalat o infectie.
a nu sunteti sigur ca aveti o veruca tara sau o alta afectiune, de exemplu o batatura, un calus, o alunita sau o alta leziune cutanata. Majoritatea acestora sunt inofensive, insa unele pot deveni canceroase.
Verucile tare suni proeminente dure, cornoase, ce se dezvolta pe suprafetele tare -adica pe talpile picioarelor. Statul in picioare si mersul normal are tendinta de a le impinge sub piele, iar presiunea provoaca dureri foarte mari ale picioarelor. La fel ca toate verucile, ele sunt benigne si vor dispare in cele din urma chiar si fara tratament, insa in majoritatea cazurilor ele sunt prea dureroase pentru a fi ignorate. Verucile tare care cresc impreuna intr-un ciorchine sunt cunoscute sub denumirea de vcruci in mozaic.

CAUZE
Verucile tare sunt provocate de un rus ce invadeaza pielea prin minuscule taieturi sau abra-ziuni. Este posibil ca verucile sa nu apara timp de saptamani sau luni dupa expunerea initiala. Ca si alte infectii rale, verucile tare sunt contagioase, transmise in mod frecvent prin bazinele publice de inot sau baile comunale. Pot izbucni chiar si rtuale epidemii de veruci tare printre persoanele ce folosesc in comun sali si echipamente de gimnastica sau atletism sau se angajeaza in actitati de grup unde picioarele goale sunt de rigoare. Deoarece majoritatea indizilor isi dezvolta imunitate la rus o data cu inaintarea in varsta, verucile tare sunt mai frecvente la copii decat la adulti.

TRATAMENT
Decizia asupra modului de tratament al verucilor tare poate depinde de capacitatea dumneavoastra de a tolera durerea pe care o pot provoca diversele terapii. Remediile populare pentru veruci abunda si nu exista un tratament unic, care sa aiba efect de fiecare data. Tratamentul conventional zeaza indepartarea verucilor, in timp ce strategiile alternative subliniaza remisiunea progresiva, in orice caz, nu incercati sa taiati singuri o veruca tara; lasati natura sau medicul sa-si faca treaba.


MEDICINA CONVENTIONALA

Medicul dumneavoastra poate incerca in primul rand sa aplice plasturi cu acid salicilic, pentru a elimina verucile. Un astfel de tratament poate necesita mai multe saptamani pentru a avea efect. Arderea, congelarea cu dioxid de azot lichid si indepartarea chirurgicala, sunt optiuni mai agresive pentru cazurile mai severe.
MEDICINA ALTERNATIVAIn general, tratamentele alternative pun accentul De o alimentatie corecta, intrucat o dieta sanatoasa nu numai ca va stimula imunitatea impotriva rusului, ci va va si ajuta organismul sa-l combata. Ca adjuvante, pentru usurarea indepartarii, pe veruci pot fi aplicate diverse substante.
AROMOTERAPIA
Doua picaturi de ulei esential de lamaie in 10 picaturi de otet de cidru pot ajuta la indepartarea veruci lor tare: aplicati zilnic si acoperiti in timpul zilei cu un bandaj adeziv, insa pe timpul noptii lasati veruca expusa. Sau puteti pune zilnic o picatura de ulei de arbust de ceai (Melaleuca spp.) pe centrul verucii si bandajati-l. Continuati tratamentul pana la disparitia verucii, ceea ce poate insemna mai multe saptamani.
Puteti incerca sa va intariti sistemul imunitar printr-un masaj al picioarelor cu uleiuri esentiale de rozmarin {Rosmarinus officinalis), muscata (Pe-largonium odoratissimum) sau ienupar (Juniperus communis) - sau cu un amestec din oricare doua dintre acestea - cu miscari prelungi, de la glezne catre coapse.


FITOTERAPIA

Diverse remedii din te sunt recomandate pentru indepartarea verucilor. Orice remediu din te ati incerca, mai intai protejati pielea din jur cu vaselina si acoperiti veruca tratata cu un bandaj curat. Repetati zilnic pana la disparitia verucilor.
a Aplicati sucul stors din tulpini de papadie (Ta-raxacum officinale) dimineata si seara.
a Aplicati de doua ori pe zi pe veruca un catel de usturoi crud {Allium sativum) sau 1 -2 picaturi de ulei de usturoi.
a Aplicati cateva picaturi de cedru galben {Thuja occidentalis), disponibil fie sub forma de ulei, fie sub forma de tinctura, pe veruca de doua ori pe zi.
ALIMENTATIE Sl DIETA
Dieta defectuoasa poate fi un factor favorizam ai persistentei sau recurentei verucilor. Alimen-
tele bogate in tamina A - oua, peste de apa rece, ceapa, usturoi si legumele de culoare galbena sau verde inchis, ca broccoli, varza, varza de Bruxelles, dovleceii si morcoi - vor ajuta la sustinerea sistemului dumneavoastra imunitar, la fel ca si iaurtul si alte produse lactate fermentate. Puteti de asemenea consulta un specialist in nutritie prind potentialele beneficii ale suplimentelor de tamina A, complex B, taminele C si E, L-cistcina si zinc.

CE PUTETI FACE ACSAA
a incercati un preparat topic, eliberat fara prescriptie medicala, pe baza de acid salicilic; acesta este cel mai bine absorbit de piele dupa o baie, un dus sau cufundarea picioarelor in apa calda. Protejati pielea sanatoasa din jurul verucilor cu vaselina.
a Amestecati ulei de ricin cu praf de copt, pana cand formeaza o pasta, pe care o aplicati pe veruca pe timpul noptii. Acoperiti cu un bandaj si repetati zilnic pana la disparitia verucii.
a Taiati sau zgariati putin din substanta alba aflata la interiorul unei coji de banana - de preferinta o banana verde, deoarece se spune ca ar contine cantitati mai mari de enzime ce contribuie la combaterea rusului ce provoaca verucile. Aplicati o bucatica din aceasta substanta pe veruca inainte de culcare si acoperiti cu leucoplast. Repetati in fiecare seara, pana la ameliorarea afectiunii.
a Aplicati tamina E de doua ori pe zi sau tamina A pe timpul noptii; spargeti o capsula de tamina, aplicati uleiul pe veruca si acoperiti cu un bandaj. Continuati aplicatiile pana la disparitia verucii.
a Pentru a usura durerea pana la disparitia verucii, purtati in pantof o pernuta din polistiren. Faceti o gaura in pernuta la nivelul verucii pentru a diminua apasarea asupra acesteia, in timpul mersului sau al statului in picioare.
PREVENIRE
Protejati-va impotriva expunerii la rusul ce provoaca verucile tare, purtand pantofi de dus, papuci de lemn sau pantofi de inot din cauciuc, ori de cate ori zitati un bazin de inot public sau folositi un dus comunal. Asigurati-va ca va spalati foarte bine pe picioare, cu un sapun dezinfectant, dupa ce v-ati aflat intr-o zona in care se poate transmite rusul.



Galerie de imagini si poze medicale: veruci


imagine cu veruciimagine cu veruci imagini veruciimagini/poza veruci


Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

Sint ridicaturi rotunde, gri sau galbui, uscate, dure, cornoase, neinflamatorii, nedureroase, cu diametru de 315 mm, contagioase si autoinocuia [...]
SIMPTOME a verucile vulgare sunt mici proeminente dure, aspre, rotunde si elevate; ele apar de obicei pe maini si degete si pot fi de culoarea pie [...]
DEFINITIE Acumularea de lichid in cavitatea peritoneala. Cantitatile miei pol fi asimplomaliee; cresterea volumului produce disiensie abdominala si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile