eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Unghie incarnata


SIMPTOM E
a durere, tumefiere si inrosire in jurul unei unghii de la picior, de obicei la degetul mare. Marginea ascutita a unghiei apasa in carne pe una sau ambele parti laterale ale patului unghial.


CHEMATI MEDICUL DACA:

a unghia incarnata se infecteaza (apar dureri intense si puroi), durerea nu dispare dupa ingrijirea unghiei, unghiile sunt atat de intarite sau de ingrosate incat nu puteti ameliora situatia. Este necesara interventia medicala, mai ales la diabetici, care au risc de complicatii in infectiile piciorului.
Unghiile incarnate - cresterea unghiei in carne in loc de crestere pe deasupra ei - afecteaza de obicei unghiile piciorului, mai ales degetul mare. Persoanele cu unghii curbate sau groase sunt cele mai susceptibile, desi oricine poate suferi de unghii incarnate ca urmare a unei rani sau datorita ingrijirii improprii a picioarelor. Diabeticii trebuie sa fie activi in tratamentul si prevenirea afectiunilor minore ale piciorului, deoarece acestea pot deveni probleme medicale serioase.

CAUZE
Unghiile incarnate sunt provocate cel mai frecvent de taierea prea scurta a unghiilor picioarelor sau rotunjirea marginilor lor, de purtarea unei incaltaminte nepotrivita sau unor ciorapi care apasa unghia spre deget. O unghie incarnata poate, de asemenea, sa apara dupa un traumatism, de exemplu zdrobirea degetului.

TRATAMENT
Cele mai multe probleme date de unghiile incarnate pol fi prevenite prin ingrijirea adecta a degetelor picioarelor si prin purtarea de incaltaminte si ciorapi mai potriviti ( Prevenire, mai jos). Adresati- unui specialist daca tehnicile de ingrijire la domiciliu nu amelioreaza simpto-mele sau daca unghia se infecteaza.
MEDICINA CONVENTIONALA
Daca adresati medicului pentru ca o unghie incarnata s-a infectat, medicul prescrie probabil un antibiotic oral (de exemplu eritro-micina) si poate prescrie un unguent cu corticos-tcroid sau injectii cu solutie de corticosteroi/i in zona din jurul inflamatiei. in unele cazuri medicul poate recomanda indepartarea partiala a unei unghii grav incarnate. indepartarea definiti a intregii unghii poate fi indicata daca incarnarea apare in mod repetat.
MEDICINA ALTERNATIVA
Terapiile alternative se concentreaza pe calmarea simptomelor si vindecarea infectiei.
FITOTERAPIE
Fitoterapeutii pot sugera imbibarea degetului intr-o solutie calda de galbenele (Calendula otfi-cinalis) - o Igt. de tinctura la 0,5 litri de apa -pentru a inmuia si curata unghia. Uscati piciorul si introduceti un strat subtire de ta sterila sub unghie pentru ridicarea acesteia de pe piele pana cand creste afara. Schimbati zilnic ta. Tinctura de galbenele (10 picaturi) poate fi, de asemenea, aplicata direct pe deget ca antiseptic si pentru a incuraja noua cresterea de piele noua.
HOMEOPATIE
Daca manevrele facute acasa nu aduc ameliorari, consultati- homeopatul. Cand exista puroi si degetul este sensibil, remediul prescris, de obicei, este Hepar sulphuris (12c), de trei ori pe zi, timp de una-doua zile. Pentru dureri si inflamatie minore un homeopat poate recomanda Silica (12c), de trei ori pe zi, timp de doua-trei zile.


CE PUTETI FACE ACASA

Taiati- unghiile crescute si puneti un strat de ta sterila sub marginea unghiei pana creste afara. Schimbati zilnic ta. Daca nu puteti devia unghia spre exteriorul pielii, incercati mai intai imbibarea piciorului in apa sarata si aplicarea unei solutii sau creme topice eliberate fara reteta, continand 10% uree. Se considera ca lamaia actioneaza ca un agent natural de inmuiere. Daca vreti sa incercati un remediu natural, legati o felie de lamaie in jurul degetului si lasati-o peste noapte. Cand unghia este destul de moale pentru a iesi din carne, taiati-o si apoi aplicati ta asa cum s-a aratat mai inainte.
PREVENIREIngrijirile adecte reprezinta primul pas in prevenirea incarnarii unghiilor. O ruda rstnica poale avea nevoie de asistenta medicala, deoarece unghiile se ingroasa si se latesc cu rsta si deoarece persoanele rstnice au deseori probleme de vedere si dificultati mai mari de a ajunge la propriile picioare. Parintii trebuie sa ingrijeasca unghiile copiilor mici.
Umeziti mai intai picioarele pentru a inmuia unghiile. Taiati intotdeauna unghia de-a curmezisul utilizand clestele pentru unghii si lasati suficient din unghie pentru acoperirea si protectia degetului. (Nu utilizati foarfece, care sunt greu de manipulat la colturile unghiilor.) Neieziti marginile ascutite cu pila.
Purtati ciorapi si incaltaminte care vi se potrivesc. Mai ales femeile trebuie sa fie constiente ca pantofii stramti, ascutiti, cu tocuri inalte si ciorapii stramti pol provoca incarnarea unghiilor, apasand pe degete.


A NU SE INCERCA!

Nu incercati niciodata sa corectati o unghie incarnata prin taierea unui V in marginea exterioara a unghiei piciorului. Acest leac babesc provine din ideea gresita ca incarnarea unghiilor este determinata de cresterea laterala exagerata a unghiei si ca trebuie stimulata cresterea spre centru a partilor laterale, taind o parte din unghia existenta. Unghiile cresc doar de la baza patului unghial spre rful degetului.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

AZOTEMIA Retentia deseurilor azotate epurate in mod normal de catre rinichi, cu reducere marcala (> 50%) a filtrarii glomerulare (FG) si cresterea cre [...]
SIMPTOME Calculii biliari isi fac cel mai frecvent simtita prezenta atunci cand se blocheaza intr-unui dintre canalele care transporta bila, o secret [...]
Genul Chlamydia cuprinde trei specii: C. psittaci. C. Irachomalis si C. pneumoniae(denumita anterior TVVAR). Chlamydiile sint paraziti obligatoriu int [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile