eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Oreionul


SIMPTOME
a glande salivare tumefiate, inflamate, localizate sub unghiul mandibulei, pe una sau ambele parti ale fetei.
a febra si oboseala.
a In unele cazuri, tumefierea glandelor salivare de sub limba.
a mai ales la adolescenti si adulti, inflamatie secundara a testiculelor, care este vizibila, sau a ovarelor sau pancreasului, care este simtita ca durere abdominala.

CHEMATI MEDICUL DACA:
a banuiti ca copilul dumneaastra are oreion, pentru confirmarea diagnosticului.
a copilul dumneaastra are oreion si prezinta durere puternica de cap si a cefei; acestea pot fi semne de meningita.
a copilul dumneaastra are oreion si dureri abdominale intense, cu varsaturi - simptome ale unui pancreas inflamat.
a orice membru al familiei, adolescent sau adult de sex masculin, avand oreion, prezinta testicule tumefiate, care in cazuri extreme pot determina sterilitate.
Veti avea dificultati sa recunoasteti un copil cu oreion, o infectie virala usoara care apare cel mai frecvent intre 3 si 10 ani. Semnul ecator: tumefierea, pe o parte sau pe ambele parti, a fetei copilului, deasupra unghiului mandibulei. O data ce copilul a facut oreion, el nu il va mai face niciodata, dezltand ceea ce se numeste imunitate naturala. Cele mai multe state impun vaccinarea copilului impotriva oreionului inainte de inceperea scolii, daca nu este deja imunizat natural [cititi la . 23).
Oreionul este moderat contagios; exista un risc redus ca alti membri al familiei sa se imbolnaveasca in acelasi timp. Desi oreionul este, de obicei, o boala a copilariei, adolescentii si adultii pot de asemenea sa o contracteze. La un individ mai in varsta, cazul nu va fi probabil mai grav, dar tumefierea testiculelor la un barbat adolescent sau adult trebuie urmarita de medic, deoarece exista un mic risc de a proca sterilitate.



CAUZE
Oreionul este produs de un virus si se transmite prin aer in picaturi de stranut sau tuse sau prin contact direct. Perioada de incubatie - cand virusul se multiplica in corp si persoana nu este contagioasa - este de 16-l8 zile de la expunere. O persoana este contagioasa cu 2 zile inainte de aparitia simptomelor si timp de 9 zile in timpul prezentei simptomelor.


TRATAMENT

Luati legatura cu pediatrul copilului pentru a confirma diagnosticul de oreion si pentru a va asigura ca medicul poate sa intervina daca apar complicatii si sa pastreze la zi istoricul medical al copilului dumneaastra. Copin cu oreion trebuie sa stea acasa, nereluand scoala pana la disparitia tuturor simptomelor.


MEDICINA CONVENTIONALA

Pediatrul va prescrie repaus, o dieta cu alimente moi, mai multe lichide si caldura sau gheata pe glande, pentru a usura durerea. Medicul poate, de asemenea, recomanda un analgezic pe baza de paracetamol.

MEDICINA ALTERNATIVA


PRESOPUNCTURA

Pentru a calma durerile procate de glandele tumefiate, puneti-va degetele mijlocii in scobiturile din spatele lobilor urechilor copilului si tineti apasand usor timp de doua minute. (Copin mai mari pot face singuri manevra.)


FITOTERAPIE

Nu exista te care sa trateze in mod specific oreionui, dar pentru a reduce tumefactia, incercati lipicioasa (Galium aparine) sau echinaceea (Echinacea spp.). Echinaceea poate ajuta la vindecarea infectiei. Consultati un fitoterapeut pentru doze.


HOMEOPAT IE

Consultati intotdeauna un homeopat pentru dozele adecvate copiilor. Homeopatul poate recomanda Belladonna daca copilul este congestionat, rosu si are tumefactie pe partea dreapla; Bryonia cand copilul este iriil, insetat si nu vrea sa se miste; sau Phytoiacca pentru glande extrem de tumefiate. incetati tratamentele daca nu dau rezultate in 24 de ore; trebuie sa incercati un alt remediu.


ALIMENTATIE Sl DIETA

Oferiti copilului alimente usoare, cum sunt supele, legumele si fructele. Evitati produsele lactate, care sunt greu de digerat, si citricele sau sucurile de fructe, care pot agrava tumefierea glandelor salivare.


OSTEOPATIE

Presiunea blanda, ritmica, aplicata deasupra splinei, o procedura cunoscuta sub denumirea de pomparea splinei, poate mari eliberarea de celule albe in sange. Consultati un osteopat.


CE PUTETI FACE ACASA

a Puneti-va copilul sa stea linistit, mai ales daca are febra; nu este necesara imobilizarea la pat.
a O punga cu gheata sau o compresa calda aplicate pe zona tumefiata pot calma durerea. Un analgezic pe baza de paracetamol poate fi de asemenea de ajutor.
a Un ceai din suc de mere si cuisoare poate ajuta calmarea durerilor la inghitire. Fierbeti incet opt cuisoare intregi intr-un litru de suc de mere. Strecurati, amestecati si raciti la temperatura camerei.



PREVENIRE
Deoarece combaterea bolii intareste sistemul imunitar, multi practicieni ai medicinei alternative cred ca este mai bine pentru un copil cu sanatate generala buna sa contracteze oreionui decat sa fie vaccinat. Trebuie sa discutati vaccinarea cu medicul copilului. Vaccinul ROR (rujeola, oreion, rubeola) se administreaza astazi la 12 sau 15 luni, cu un rapel intre 4 si 6 sau 10 si 12 ani. Varianta homeopata a vaccinului nu este un echivalent acceptat si nu va asigura aceeasi protectie, dar unii homeopati r prescrie remedii pentru a scadea efectele secundare potentiale ale vaccinului ROR.


GLANDELE PAROTIDE

Glandele parotide, unul dintre cele trei seturi de glande salivare, sunt localizate sub urechi, de-a lungul arcului mandibulei. Ele secreta continuu saliva in gura, prin duetele parotidiene, pe partea interna a obrajilor. Cand sunt infectate cu oreion, glandele parotide se pot umfla si devin sensibile la atingere; de asemenea, orificiile duetelor parotidiene se pot contracta, impiedicand curgerea normala a salivei.

ATENTIE!
Nu dati niciodata aspirina unui copil - nici chiar aspirina pentru copii - sau alte produse continand sarea numita salicilat, pentru reducerea febrei sau calmarea durerilor. Aspirina a fost implicata in aparitia sindromului Reye, o boala rara, dar foarte periculoasa, care proaca inflamatia ficatului si a creierului.




Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente




SIMPTOM E In boala inflamatorie pelviana (PID) acuta: a durere intensa si sensibilitate in partea inferioara a abdomenului, cu secretie vaginala, [...]
SIMPTOME Majoritatea intepaturilor de insecta produc doar iritatie minora si simptome cum ar fi: a tumefiere la locul intepaturii a mancarimi [...]
SIMPTOME Scarlatina apare cel mai frecvent la copii. Simp-tomele sale cuprind: a eruptie de culoare rosu aprins sau purpurie, ce debuteaza de obi [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile