eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Menstruatii dureroase


Durerile menstruale, sau dismenoreea, sunt relativ frecvent intalnite si in majoritatea cazurilor sunt complet normale, chiar daca neplacute. Dar exista situatii in care menstruatiile dureroase pot semnala o afectiune care necesita eluare aprofundata de catre medic. Iar daca durerea interfereaza cu activitatile dumneavoastra normale, ar trebui sa ganditi la un tratament dintre cele enumerate aici, care pol ameliora simptomele.

CAUZE
Daca ati avut dintotdeauna dureri la menstruatie, ele sunt probabil rezultatul modificarilor hormonale din timpul ciclului dumneavoastra menstrual. Factorul care provoaca cel mai probabil durerea este excesul de prostaglandine - substante asemanatoare hormonilor, care determina contractii ale uterului in timpul menstruatiei si cand o femeie incepe traliul (nasterea). in timpul menstruatiei, aceste contractii asigura eliminarea integrala a sangelui si tesuturilor menstruale din organism, dar excesul de prostaglandine poate provoca contractii repetate - si poate chiar spasme - care sunt resimtite sub forma de crampe. Frecvent, aceste dureri persista de-a lungul anilor vietii reproductive, dar multe femei considera ca aceste dureri menstruale devin mai usoare dupa ce au nascut.
Dismenoreea poate insa fi provocata de o afectiune de fond, de exemplu endometrioza, o infectie sau cresteri in uter (cititi Uter, probleme si Cancerul uteriri).

TRATAMENT
Pe langa sugestiile enumerate mai jos, cititi recomandarile de tratament din articolele corespunzatoare bolilor de fond.


MEDICINA CONVENTIONALA

Analgezicele de tipul aspirinei si paracetamolului pot usura disconfortul moderat, dar daca durerile dumneavoastra sunt mai intense, incercati un analgezic ca ibuprofenul, acidul mefena-mic sau naproxenul, toate fiind inhibitoare ale eliberarii prostaglandinelor. Medicul poate prescrie si pilule anticonceptionale sau progesteron, care pot modifica echilibrul hormonal, astfel incat sa ajute calmarea durerilor.

MEDICINA ALTERNATIVA
Majoritatea terapiilor alternative pentru crampele menstruale tintesc favorizarea relaxarii muschilor tensionati sau reducerea in general a tensiunii.
PRESOPUNCTURA
O tehnica de presopunctura care se poate dovedi eficienta in calmarea durerilor menstruale este ilustrata pe . 473.
AROMOTERAPIE
Masati partea inferioara a abdomenului, spatele si picioarele cu ulei sau lotiune continand musetel (Matricaria recutita).
CHIROPRACTICA
Tehnicile chiropractice pot uneori ajuta reducerea crampelor menstruale; consultati un chiro-practician pentru tratament.
FITOTERAPIE
Pentru calmarea crampelor, beti de trei ori pe zi cate un ceai fierbinte din 2 lingurite de calin{Viburnum opulus) lasate 15 minute intr-o cana de apa clocotita. Afinul {Vaccinium myrtillus) si bromelain vor relaxa de asemenea muschii. Angelica {Angelica sinensis) si iarba moale {Chrisan-themum parthenium) pot relaxa muschii uterini; iarba moale poate actiona prin inhibarea sintezei de prostaglandine. Valeriana {Valeriana officina-lis) ajuta relaxarea muschilor care se contracta; ea poate provoca insa dependenta si trebuie utilizata numai pentru un timp limitat. Consultati un fito-terapeut.
Uleiul de luminita noptii (Oenothera biennis) aplicat pe zonele dureroase poate, de asemenea, aduce ameliorari, dar nu il utilizati daca exista riscul sa ramaneti gravida. In plus, o punga cu ulei de ricin plasata deasupra zonelor dureroase poate fi de folos.
Tensiunea, anxietatea si spasmele dureroase pot fi calmate prin tratamente cu calin (Viburnum lentago), gura-lupului {Scutellaria baicalensis) si black cohosh {Cimicifuga racemosa). Luati parti egale din aceste te in doze de 5 ml, in functie de nevoi.


ALIMENTATIE Sl DIETA

Adoptati o dieta echilibrata din mese mici, repartizate de-a lungul zilei, mai degraba decat trei mese mari, iar evitarea zaharului, sarii si co-feinei poate contribui la calmarea sau prevenirea crampelor. Va pot fi utile multivitaminele, suplimentele multiminerale continand vitamina B complex, calciul si magneziul. Puteti, de asemenea, incerca sa luati 50 mg de vitamina B6 de doua ori pe zi. Deoarece tinta dumneavoastra globala este de a mentine corpul relaxat, evitati cofeina si alte stimulante.

SINCRONIA MENSTRUALA
Femeile care locuiesc sau lucreaza impreuna in stransa apropiere pot remarca venirea concomitenta a menstruatiei. Aceasta se numeste sincronie menstruala si apare deseori in comunitatile inchise, cum sunt manastirile, inchisorile si dormitoarele comune. Nu este clar ce provoaca acest fenomen, dar poate fi legat de feromoni - mesageri chimici ce sunt purtati prin aer de la persoana la persoana (sau de la animal la animal) si care au efecte puternice asupra functiilor si comportamentelor organismului, chiar daca oamenii nu sunt constienti de aceasta.


PRESOPUNCTURA

1 Retentia de apa in timpul menstruatiei poate face sa simtiti inconforil. Gasiti SP 6 pe partea interioara a gambei, la patru latimi de deget deasupra osului gleznei, langa marginea interna a fluierului piciorului. Apasati timp de un minut. Repetati pe celalalt picior. Nu utilizati acest punct daca sunteti gravida.
2 Pentru a ajuta ameliorarea circulatiei generale in timpul menstruatiei, aplicati presiune pe SP 8, la patru latimi de deget sub genunchi, pe partea interioara a gambei. Apasati ferm intre muschiul gambei si os, timp de un minut. Repetati la celalalt picior.
3 Actionand asupra lui F 3, se poate contribui la calmarea crampelor si spasmelor. Puneti- aratatoarele in spatiile dintre oasele degetului mare si celui de-al doilea deget ale piciorului, ca in ilustratie, inclinati apasarea spre oasele degetului al doilea si frecati cu fermitate. Mentineti timp de un minut.
4 Puteti corecta ciclurile menstruale neregulate actionand asupra punctului RM 4. Masurati patru latimi de deget sub buric.
Apasati cu aratatorul ferm pe abdomen si tineti timp de unu sau doua minute. Repetati de doua ori zilnic.

REFLEXOLOGIE
Pentru calmarea disconfortului dat de crampele menstruale, utilizati degetul mare pentru a masa zonele piciorului corespunzand glandei pituitare, tiroidei, suprarenalelor, diafragmelor si zonei inferioare a coloanei vertebrale. Cu ajutorul degetului aratator, actionati pe reflexul uterin, pe partea interioara a gleznei, apoi de-a lungul zonei trompei uterine spre zona reflexului orian, pe partea exterioara a gleznei.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME a o nuanta galbuie sau verzuie a pielii. a ingalbenirea albului ochilor; acesta este, de obicei, un semn mai sigur de icter decat ing [...]
SIMPTOME a una sau mai multe vezicule pe piele, pline cu un lichid clar, de la marimea unui varf de ac si pana la un diametru de 1,5 cm. In functi [...]
SIMPTOME a dureri recurente pe partea externa a portiunii superioare a antebratului, imediat sub plica cotului; ocazional, durerea iradiaza de-a lu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile