eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Hernia inghinala


Hernia inghinala
SIMPTOME
a durere si rigiditate intr-una sau in ambele zone inghinale cand incercati sa asezati sau sa mergeti; se poate insoti de tumefiere sau de schimbarea culorii in albastru si negru.
CHEMATI MEDICUL DACA:
a depistati o proeminenta sau nodozitate de-a lungul santului dintre coapsa si abdomen, mai ales daca depasiti greutatea ideala sau ati efectuat activitati cu efort muscular mare; s-ar putea sa aveti o hernie.
a aveti temperatura ridicata sau frisoane asociate cu dureri ale zonei inghinale; acestea pot fi simptomele unei infectii a osului sau rinichilor.
a durerea se intinde spre sale, fie ca aveti sau nu temperatura; s-ar putea sa suferiti de o litiaza renala sau de o problema a prostatei
a durerea se intinde spre partea inferioara a abdomenului; s-ar putea sa aveti o problema digesti sau (daca sunteti femeie) ginecologica sau o infectie virala. Daca durerea apare in timpul menstruatiei, discutati simptomele cu ginecologul dumneavoastra.
Prin definitie, zona inghinala se afla la unirea abdomenului cu coapsele. Este locul de unde trunchiul si picioarele se pot misca inainte, inapoi si lateral. Deoarece aceasta zona este centrul multor miscari ale corpului, ea este expusa unor potentiale fortari, mai ales la atleti, dansatori si la cei care fac munca fizica. Oamenii mai putin activi pot suferi, de asemenea, leziuni ale zonei inghinale: ridicarea de obiecte grele, intinderea, alergarea si sporturile de la sfarsitul saptamanii pot forta considerabil oasele si muschii zonei inghinale.
Efectul unei fortari a acestor muschi si tendoane este imediat si deseori imobilizator. Durerea este intensa si nu puteti sa mergeti, sa sedeti sau sa sprijiniti in picior fara un disconfort intens. Ca reflex de protectie veti avea tendinta sa incordati si sa schiopatati, protejand zona inghinala ranita. in unele cazuri poate fi necesar sa fiti transportat intr-un loc unde sa puteti intinde, relaxa si sa calmati durerea.

CAUZE
Cauza directa a unei hernii inghinale este zdrobirea sau sfasierea muschilor care merg din pelvis la coapsa. Poate fi implicata si ruperea unui tendon care leaga capatul unui muschi cu un os. Herniile inghinale sunt provocate, de obicei, de efortul excesiv, de ridicarea inadecta a unor obiecte grele sau de lipsa de incalzire inaintea unui efort. Uneori, o hernie are cauze externe, cum ar fi caderea pe un obiect solid sau lovirea cu mare forta, de exemplu intr-un accident.


TRATAMENT

O intindere musculara inghinala minora se vindeca singura, in cate ore sau zile de repaus. Daca tesutul muscular este efectiv rupt, procesul de vindecare poate dura o saptamana sau mai mult. in cazurile grave sau recidinte poate fi necesara interventia chirurgicala pentru repararea distrugerilor muschilor si tendoanelor.


MEDICINA CONVENTIONALA

Pentru a reduce tumefactia si inflamatia herniei inghinale, aplicati o punga de gheata cat de rapid posibil dupa trauma. Ati putea, de asemenea, lua aspirina sau un antiinflamator nesteroidian (AINS) pentru calmarea durerii. Odihniti- muschiul afectat pana cand tumefactia si inflamatia cedeaza. Mai tarziu, puteti sa aplicati o compresa calda pentru a relaxa muschiul lezat si sa sustineti procesul natural de vindecare al organismului.
Daca hernia se datoreaza unei traume atletice, s-ar putea sa doriti consultul unui specialist in medicina sporti, nu numai pentru a calma durerea, dar si pentru sfaturi de prevenire a unor noi traume. Printre tinerii care practica sporturi individuale sau de echipa, intinderile si herniile inghinale sunt frecvente si tind sa se vindece repede -daca victima rezista tentatiei sa "calmeze durerea prin continuarea jocului". Persoanele mai rstnice cu hernii inghinale - mai ales cei care nu au inclinatii atletice - trebuie sa acorde mult timp procesului natural de vindecare.


MEDICINA ALTERNATIVA

Ca si abordarile conventionale, tratamentele alternative se centreaza pe calmarea durerii si odihna pana cand muschii si tendoanele revin la starea si capacitatile lor normale.


PRESOPUNCTURA

Pentru a linisti durerea acuta din coapsa si zona inghinala, incercati apasarea punctelor Ficat 8 sau Splina 6. (. 14-l5 pentru mai multe informatii privind localizarea punctelor.)


MANIPULARE FIZICA

Dupa calmarea durerilor imediate, datorate unei intinderi minore a zonei inghinale, cu ajutorul unei comprese reci si a repausului, o cale excelenta de a relaxa muschii este masarea zonei cu un ulei cald pentru corp.
Un specialist in reflexologie manipula zona din fata gleznei, la locul de unire cu laba piciorului - o tehnica care intentioneaza sa stimuleze circulatia si activitatea limfatica si sa reduca tensiunea musculara din zona inghinala.
HOMEOPATIE
Arnica este remediul homeopat de prim ajutor pentru leziunile musculare. Poate fi luata oral si aplicata sub forma de pomada pe zona dureroasa. Rhus toxicodendron si Ruta pot fi, de asemenea, utile pentru intinderile musculare.
CE PUTETI FACE ACASA
Daca faceti o intindere a zonei inghinale, in-tindeti- intr-un loc conforil si lasati- corpul sa se relaxeze. Aplicati o punga cu cuburi de gheata sau un pachet de legume congelate impachetate intr-un prosop cate 10 minute, cu pauze de 10 minute, pana cand durerea cedeaza. Evitati efortul cate zile, pana cand veti putea utiliza muschii afectati fara durere.


PREVENIRE

Unicul factor de maxima importanta in evitarea fortarilor musculare - ale zonei inghinale sau in orice alta regiune a corpului - este sa incalziti muschii prin exercitii moderate inainte de a incepe o activitate cu efort muscular intens. Daca o perioada de incalzire nu este posibila, incepeti gradat activitatea, permitand muschilor si tendoa-nelor sa se intinda si sadevina mai elastice.

REFLEXOLOGIE
Pentru a reduce tensiunea musculara din zona inghinala, actionati asupra zonelor corespunzatoare acesteia si a glandei suprarenale. Tinand laba piciorului trasa inapoi, treceti cu indexul stang de la un capat al zonei inghinale spre celalalt; intoarceti- cu degetul drept. Repetati de mai multe ori. Apoi impingeti inapoi degetul mare al piciorului si plimbati- degetul mare al mainii pe interiorul tendonului principal de pe spatele labei piciorului, de la zona liniei taliei spre zona suprarenalei.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME Majoritatea celor care au hernie hiatala nu isi dau seama de acest lucru. Cei care stiu au aflat cel mai frecvent dupa o vizita la medic pen [...]
Este hernia inghinala directa sau oblica interna care contine in sacul herniar, pe linga o ansa intestinala, un divertico! al vezicii urinare sau chia [...]
Dupa ce plaga ombilicala s-a vindecat, ramane la acest nivel o zona mai slaba a peretelui abdominal. Cand sugarul plange, o mica parte din continutul [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile