eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Gonoreea


Gonoreea
SIMPTOME
a o scurgere purulenta, tulbure ce poate fi galbuie, verde, alba sau cu sange.
a nevoie frecventa de a urina.


a senzatie de arsura la mictiune.

a dureri intense in bazin si in partea inferioara a abdomenului.
a necesitatea constanta de a avea scaun (go-noreea anala).
a greata, voma, febra, frisoane.


a rful penisului inrosit, iritat.

a durere intensa de gat, durere la inghitit (go-noree faringiana).

CHEMATI MEDICUL DACA:

a aveti oricare dintre simptomele de mai sus. Gonoreea este o boala contagioasa gra, care poate provoca complicatii severe.
Cazurile de gonoree - o infectie bacteriana a cailor genitourinare si, ocazional, a rectului, fa-ringelui si ochilor - sunt tot mai frecvente in Statele Unite, mai ales printre adolescentii si adultii tineri. Aproximativ 2,5 milioane de cazuri de gonoree sunt raportate anual.
Daca sunteti femeie si aveti gonoree, exista multe sanse sa nu o stiti; frecvent, femeile nu prezinta nici un simptom pana cand infectia nu a provocat leziuni grave. Pe de alta parte, 95% dintre barbati fac simptome in primele zile sau saptamani. Daca partenerul dumneavoastra are
simptome, trebuie sa consultati amandoi un medic. Deoarece boala este atat de contagioasa, medicii trebuie sa raporteze cazurile de gonoree unor oficialitati locale ale sanatatii publice; trebuie sa fiti pregatit sa raspundeti la intrebari privind contactele sexuale recente.
Lasata netralata, gonoreea se poate extinde si poate leza inima sau poate provoca artrita gono-cocica. La barbati poate duce la prostatita, uretrita (vezi Prostata, probleme si Urinare, probleme) sau epididimita, o inflamatie a canalelor scrotale. La femei, infectia se poate extinde la uter si trompele uterine, provocand o afectiune inflamatoare a pelvisului, care poate conduce la cicatrizarea trompelor si la sterilitate.
Chiar daca nu aveti simptome, trebuie sa cereti medicului sa faca un lest pentru gonoree o data pe an. Este important mai ales pentru femeile care sunt insarcinate sau au in sarcina; nou-nas-cutii pot orbi definitiv ca urmare a expunerii la infectie, in timpul nasterii.

CAUZE
Gonoreea este provocata de o bacterie numita Neisseria gonorrhoeae, care se transmite sexual.


PROCEDEE DE TESTARE Sl DIAGNOSTIC

Ginecologul poate descoperi gonoreea in timpul unui control pelvin de rutina, daca colul este rosu sau exista o scurgere provenind din centrul acestuia. Medicul prele culturi din orice secretie a zonei infectate - col uterin, uretra, faringe sau rect - si poate examina proba la microscop dupa ce a fost colorata cu substante speciale.

TRATAMENT
Deoarece gonoreea este o boala contagioasa cu consecinte grave, trebuie sa faceti mai intai tratament conventional.
MEDICINA CONVENTIONALA
Medicul prescrie antalgice pentru calmarea durerii, alaturi de antibiotice, ca ceftriaxona, doxiciclina, ampicilina sau eritromicina, pentru a omori bacteria. Datorita aparitiei de tulpini noi, rezistente la medicamente, medicul poate, de asemenea, asocia probenecid, un medicament care face antibioticele sa ramana mai mult timp active in organismul dumneavoastra. Daca infectia S-a extins la alte organe, s-ar putea sa fiti tratat cu amoxicilina.
MEDICINA ALTERNATIVA
Pe langa tratamentul conventional, o seama de terapii alternative pot accelera vindecarea.
PPESOPUNCTURAIn medicina chineza, se spune ca o scurgere alba se datoreaza unei lipse de chi (energie). Pentru a curata organismul si a acumula energie, incercati sa masati punctele Ficat 3, pe fata de deasupra a labei piciorului, intre degetul mare si urmatorul, si Ficat 8, pe partea interioara a piciorului, deasupra genunchiului. incercati, de asemenea, masarea punctului Rinichi 3, pe partea interioara a piciorului, intre proeminenta osoasa a gleznei si tendonul lui Ahile. { . 14-l5 pentru mai multe informatii privind localizarea punctelor.)


PLANTE CHINEZESTI

Pentru a curata organismul, un specialist in medicina chineza poate prescrie o formula cu te adaptata necesitatilor corpului dumneavoastra. Aceasta poate cuprinde gentiana (Centi-ana scabra), radacina de degetar chinezesc {Reh-mannia glutinosa), angelica {Angelica sinensis), bupleurum (Bupleurum chinense) si lemn dulce {Glycyrrhiza uralensis). Plante cum ar fi coptis {Coptis chinensis) sunt considerate utile in fortificarea sistemelor urinar si reproducator, mai ales
cand apare drept complicatie boala inflamatorie a pelvisului.
FITOTERAPIE
Galbenelele {Calendula officinalis), smirna {Commiphora molmol) si tuia {Thujaoccidentalis) pot reduce inflamatia si scurgerea care insotesc gonoreea; utilizati aceste te sub forma de ceaiuri sau spalaturi. Pipsissewa {Chimaphila um-bellata), o floare salbatica din zonele impadurite, utilizata pe vremuri pentru a aroma bauturile nealcoolice, poate fi, de asemenea, de folos si la fel strugurii-ursului {Arctostaphylos u-ursi), golden-seal {Hydrastis canadensis) si brusturele {Arctium lappa).
HOMEOPATIE
Un homeopat poate trata gonoreea cu antibiotice si apoi poate prescrie un remediu pentru intarirea sistemului imun si prevenirea recidivelor.
ALIMENTATIE Sl DIETA
Daca medicul este de acord, incercati sa tineti post timp de 1-3 zile pentru a curata organismul. Beti sucuri de rodie si merisor sau un amestec de telina, patrunjel si castravete pentru a elimina toxinele din caile urinare. Deoarece antibioticele distrug bacteriile intestinale folositoare o data cu cele patogene, mancati iaurt continand culturi vii sau luati suplimente de acidophilus.


CE PUTETI FACE ACASA

a Faceti bai fierbinti pentru a ajuta calmarea durerilor si inflamatiei.
a Urmati un regim alimentar echilibrat, cuprinzand iaurt cu culturi vii.
a Suplimentati terapia antibiotica cu tele enumerate mai sus.
a Utilizati pungi cu gheata pentru a reduce durerile abdominale.
a Aplicati caldura umeda pe articulatiile infectate pentru a calma durerile din artrita gonococica.

PREVENIRE
Utilizati intotdeauna un prezertiv. Daca apar simptome la partenerul dumneavoastra, amandoi trebuie sa testati si sa fiti tratati de un medic.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME a respiratie suieratoare si dificila. a tuse, eventual cu expectoratie. a frisoane si febra. a oboseala. Problemele respirat [...]
SIMPTOME a durerea si redoarea progresiva, fara o tumefactie vizibila, frisoanele sau febra in timpul activitatilor normale indica probabil un deb [...]
MANIFESTARI CLINICE Yaw s oslo o boala infectioasa cronica a copilariei, al carei agent cauzal este Treponema pallidumsubspeciaperlemie. Boala se car [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile