eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli si tratamente

Febra recurenta

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Febra recurenta

Advertisements


EPIDEMIOLOGIE Exista doua tipuri de boala, cauzate de Borrelia: febra recurenta de paduche si cea de capusa. Febra recurenta de paduche esle endemica in Africa Centrala si de bst. Febra recurenta de capusa este raspindita in intreaga lume.

MANIFESTA‚RI CLINICE febra recurenta de paduche are o evolutie mai grava docil forma de capusa. Boala debuteaza brusc cu rigiditati si febra, cefalee. artralgii si mialgii. Sint frecnte durerea abdominala, grctui ile. varsaturile si confuzia mentala, ca si cpistaxisul (IO 40%), icterul (15 -4 : pclcsiile sau echimozele (60%) si mcningismul (40%). Primul alac dureaza 3 6 zile si se termina cu o ci i/a care poate fi fatala: suprav ictuitorii prezinta recaderi dupa 5 10 zile, perioada in care se siml relativ bine. In febra recurenta de capusa, sechelele neurologice sini mai frecnte.

DIAGNOSTIC Diagnosticul de certitudine se sileste prin identificarea microorganismului in frotiurilc de singe periferic.

TRATAMENT Pentru infectia de paduche, tetraciclina 500 mg p.o. sau i.v in doza unica, distruge spiroehetelc din singe intr-un interval de ciieva ore. Poale aparea o forma sera de reactie Jarisch-Herxheimcr, care necesita monitorizare atenta. Pol fi folosite si cloramfenicol sau eritromicina, in doza de 500 mg. cu acelasi lip de reactie. Pentru infectia de capusa, se pol administra tetraciclina sau eritromicina. 500 mg qid p.o., timp de IO zile. Doxiciclina I00 mg bid p.o., esle de asemenea eficace. La o treime dintre cazuri apare reactie Jarisch-Herxheimer.Alte materiale medicale despre: Boli si tratamenteDefinitie si incidenta RAA este o boala inflamatorie acuta, nesupurativa, multi-sistemica, secundara unei infectii inalte de tract respira [...]
Apare cu mare frecventa in bolile infectioase, expresie a sindromului inflamator, si mai rar in boli de alte etiologii. Mecanismul febrei este de-acu [...]
Cunoscuta si sub numele de pirexie, febra este o temperatura ridicata a corpului care se poate datora unei infectii sistemice (raspandita in [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli si tratamente

Advertisements


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Bolile peretelui abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile