eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Diagnostic

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli si tratamente » diagnostic

Protozoare - toxoplasmoza

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire
ToxoplasmozaIn afara cazurilor de boala inaparenta, toxoplasmoza cistigata a adultului ia adesea aspectul unei stari febrile.
De obicei moderata, apare brusc, insotita de limfadenopatie, in special cervicala, cu ganglioni mici ca volum, mobili, nedurerosi, mialgii si artralgii. Examenul hematologic evidentiaza o leufiocitoza ou mdno-nucleoza. facind uneori diagnosticul dificil cu o mononucleoza in foctioasa.!
Boala poate evolua ca un sindrom encefalitic primitiv, sindrom rneningian, modificari oculare (corioretinita), eruptii maculopapuloase.
Diagnosticul poate fi precizat prin reactia de fixare a complementului, dupa 24 saptamini de boala, titrai peste 1/50 fiind concludent si mai ales pe testul de culoare Sabin-Feldman. Intradermoreactia cu loxopiasmina se pozitiaza de-abia dupa luni de boala. Protozoarul poate fi uneori izolat la inceput din produsul ganglionar inoculat la soarece. Foarte rar pot fi gasite toxoplasmcle pe frotiurile din produsul de punctie a limfadenopatiei sau in lichidul cefalorahidian. Functia: si biopsia ganglionara arata frecnt aspecte citohistologice tipice.
Alte materiale medicale despre: diagnosticAstenia esentiala este independenta si/sau cel putin discordanta fata de efort; nu se amelioreaza prin repaus fizic sau intelectual si dim-portiva ben [...]
in comparatie cu hemoragiile de origine digestiva, cele de origine extradigestiva au o aparitie rara. in bolile de ninge, hematemeza sau/si melena se [...]
Dintre febrele eruptive, febra tifoida poate crea dificultati de diagnostic in formele de debut, in formele atipice, precum si in formele tratate insu [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre diagnostic

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile