eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Boli sexuale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli sexuale

Tulburari ale preferintei sexuale - fetisismul, transvestismul, exchibitionismul, sado-masochismul

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

TULBURARI ALE PREFERINTEI SEXUALE

      Include: parafiliile

      Exclude: probleme asociate cu orientarea sexuala (F66.-)

FETISISMUL

        Utilizarea anumitor obiecte nevii cu stimuli pentru stimularea (activarea) sexuala si obtinerea satisfactiei sexuale. Multe fetitisme sunt extensii ale corpului omenesc, cum sunt obiectele de imbrscaminte si incalasminte. alte exemple comune sunt caracterizate printr-o anumita textura particulara, cum ar fi cauciucul, plasticul sau pielea. Obiectele feti_ variaza in importanta pe care o au pentru individ. In unele cazuri ele servesc doar la cresterea excitatiei sexuale dobandita pe cti obisnuite (de ex. a avea un partener imbrscat cu o imbrscaminte speciala).

INDREPTAR DIAGNOSTIC:

        Fetitismul trebuie sa fie diagnosticat numai atunci cand fetitul e cea mai importanta sursa de stimulare sexuala sau cand este esential pentru un rezultat sexual satisfscator.

      Fanteziile fetitiste sunt comune, dar ele nu reprezinta o tulburare, decat daca duc la ritualuri care sunt atat de constrang_toare si inacceptabile incat perturba actul sexual sau cauzeaza suferinta subiectiva. Fetitismul este limitat aproape exclusiv la barbati.

1 TRANSVESTISMUL FETISISTIC

        Imbrscarea hainelor sexului opus, in principal pentru a obtine o excitatie sexuala.

INDREPTAR DIAGNOSTIC:

        Aceasta tulburare trebuie diferentiata de simplul fetitism prin aceea ca articolele fetitiste sau imbrscamintea  nu sunt doar imbrscate, dar se procedeaza astfel pentru a avea aparenaa unei persoane de sex opus. De obicei, este imbrscat mai mult de un singur articol si adesea un echipament complet, inclusiv peruca si folosirea de produse cosmetice. Tranvestismul fetitistic se diferentiaza de transvestismul transsexual prin clara sa asociatie cu  'stimularea'

sexuala, si prin dorinaa puternica de a indeparta aceasta imbrscaminte indata ce orgasmul a aparut si 'stimularea' sexuala scade. O istorie de tranvestism fetitistic este de obicei relatata de transsexuali ca o faza precoce si, probabil, in astfel de cazuri reprezinta un stadiu in dezvoltarea transsexualismului.

2 EXCHIBITIONISMUL

        O tendinas recurenta sau persistenta de a-ti expune propriile organe genitale strainilor (de obicei de sex opus) sau oamenilor in locuri publice, fara invitatia sau intenaia unui contact mai strans. Exista de obicei, dar nu invariabil, excitatie sexuala in timpul expunerii si actul este de obicei urmat de masturbatie. Aceasta tendinas poate fi manifestata in timpul stressului sau crizelor emotionale, existand intre ele lungi perioade fara astfel de comportament.

INDREPTAR DIAGNOSTIC:

        Exchibitionismul este virtualmente limitat la heterosexualii barbati care expun femeilor adulte sau adolescente, de obicei confruntandu-se cu ele de la o distanas prudenta in unele locuri publice. Pentru unii dintre ei exchibitionismul este singura lor manifestare sexuala, dar altii continua obiceiul simultan cu o viata sexuala maritala activa, desi imboldurile lor pot deveni mai presante in perioadele de conflict marital. Majoritatea exchibitioni_tilor g_sesc tendinaa lor dificil de tinut sub control si strtine de eul lor. daca martorul apare socat, insptimantat, acest lucru creste adesea excitarea exchibitionistului.

3 VOYEURISMUL

        O tendinas recurenta sau persistenta de a privi persoane angajate intr-un comportament sexual sau intim, cum ar fi dezbrscarea. Aceasta tendinas conduce de obicei la excitatie sexuala si masturbare, fara ca persoanele observate sa-ti dea seama.

4 PEDOFILIA

        O preferinas sexuala pentru copii de obicei de varsta prepubertara sau pubertara timpurie. Unii pedofili sunt atrati numai de fetise, altii numai de btieti, iar altii de ambele sexe.

     

      Pedofilia este rar identificata la femei. Contacte intre adulti si adolescenti sexualmente maturi sunt socialmente dezaprobate, mai ales daca participanaii sunt de acelati sex, dau nu sunt in mod necesar asociate cu pedofilia. Un incident izolat, mai ales daca f_ptasul este el insusi adolescent, nu stabileste prezenta unei tendinae persistente si predominante cerute de diagnostic. Sunt totusi printre pedofili barbati ce menain o preferinas pentru partenerii de sex adulti, dar, deoarece ei sunt frustati in mod cronic in realizarea unor contacte potrivite, se indreapta de obicei spre copii, ca substitut. Barbatii ce-ti agresioneaza sexual proprii lor copii prepubertari se apropie ocazional si de alti copii, dar in fiecare caz comportamentul lor este un indicator al pedofiliei.

5 SADO-MASOCHISMUL

        O preferinas pentru activitatea sexuala care implica utilizarea durerii, umilirii sau constrangerii. daca Subiectul prefera sa fie cel care primeste o astfel de stimulare, aceasta este numita masochism, daca prefera sa fie care o produce, sadism. Adesea un individ obtine excitatia sexuala din ambele activitati, atat sadice cat si masochiste.

      Grade usoare de stimulare masochista sunt uzual folosite pentru a creste o activitate sexuala altfel normala. Aceasta categorie trebuie sa fie utilizata doar atunci cand activitatea sado-masochista reprezinta cea mai importanta sursa de stimulare, sau este necesara pentru obtinerea satisfactiei sexuale.

      Sadismul sexual este uneori dificil de diferentiat de cruzimea din situatiile sexuale, sau de furia necorelata cu erotismul. Cand violenaa este necesara pentru trezirea erotica, diagnosticul poate fi clar stabilit.

      Include: sadismul; masochismul.
Alte materiale medicale despre: Boli sexuale

In tratarea tulburarilor menstruale, se folosesc de multe ori aceleasi plante pentru probleme diferite. Succesul tratamentului depinde de felul in [...]
Cele mai multe simptome ale menopauzei se pot trata acasa fara ajutorul medicului. Nici barbatii nu sunt scutiti de simptomele ce apar atunci cA [...]
Prezenta tulburarilor anxioase la pacientii cu TOC este foarte frecventa. Atit studiile epidemiologice, cit si cele clinice desfasurate pe gr [...]

Despre boli sexuale

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Bolile peretelui abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile
  Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
  Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
  Termeni si conditii -
  Confidentialitatea datelor - Contact