eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Isteria


ISTERIA

Prin isterie sau mai bine zis prin nevroza isterica se intelege o tulburare nevrotica caracterizata printr-o multitudine de simptome fizice si psihice.


Nevroza isterica poate debuta chiar din perioada pubertatii uneori sau se poate instala la perioada adulta la inceputul acestei perioade.


In isteria adevarata frecvent este prezent atrofia si paralizia unor grupe de muschi, dar fara sa prezinte crampe sau miscari anormale. Tulburarile motorii, dureri provocate la atingere, tulburari de temperatura si de mobilitate sunt foarte dese. Se mai semnaleaza orbirea, surditatea si mutenia isterica, dar in afara acestora mai sunt prezente modificari ale constiintei ca amnezia isterica


Tratamentul accidentului isteric se bazeaza pe sugestie verbala simpla: pe sugestie ajutata de o medicatie anodina (pilule cu miez de paine, injectii cu apa distilata, ser fiziologic sau chiar tinctura de propolis). Se poate de asemenea folosi o tehnica care sa impresioneze bolnavul.



Tratamentul trebuie facut cu toata convingerea si cu o pompa impresionanta pentru bolnav. Nu se intrerupe tratamentul pana nu se obtine efectul scontat.

Dupa disparitia manifestarilor se recurge la consolidarea efectului (prin exercitii eventual repetate cateva zile in sir.

Fondul mintal se va trata ca orice nevroza.

Se indica de asemenea o medicatie calmanta, corectarea atitudinii, anturajului, constituie in general singurul tratament.

Se pot folosi: hamei, paducel, talpa gastei, valeriana. Acestea se vor putea folosi sub forma de infuzii in afara de valeriana din care se va face un decoct. Se pune 1 lingurita de ta maruntita la 250 ml apa (1 cana) clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se indulceste dupa gust si se poate consuma cate 1-2 cani pe zi. Este bine sa fie consumat dupa ora 18. De asemenea se pot folosi tincturi cate 1-2 lingurite pe zi in cazul in care este nevoie. Este mai eficient ca in cazul folosirii ceaiurilor. Avantajul este ca se pot folosi perioade foarte lungi de timp fara efecte secundare notabile. Se poate apela si la psihoterapie cu bune rezultate.





Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale




ANOREXIA MINTALA Aceasta afectiune in majoritatea cazurilor cere un tratament de urgenta care se poate face numai in spitalele de specialitate [...]
SPASMELE ESOFAGULUI. Se vor evita alimentele iritante, alcoolul in exces, fumatul. Se vor corija diferitele tulburari ale tubului digestiv pr [...]
ISTERIA Prin isterie sau mai bine zis prin nevroza isterica se intelege o tulburare nevrotica caracterizata printr-o multitudine de simptome fizi [...]


});

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile