eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Herpes, zooster


HERPES, ZOOSTER


Acestea sunt sub forma unor cule mici care sunt localizate pe traiectul unui nerv si sunt produse de un virus.


Egiptenii au fost cei care au folosit pentru prima data usturoiul la tratarea foarte multor afectiuni. Usturoiul poate sa distruga acest virus si sa nu-i mai dea voie sa se inmulteasca.


Un alt produs care se poate folosi la distrugerea acestui virus este propolisul. Este preferat folosirea sa sub forma de tinctura atat intern cat si extern pe locul afectat.


De fapt se mai cunoaste faptul ca acest virus este prezent in foarte multe locuri dar nu ataca decat pe cei care au organismul slabit. Preventiv, deci este foarte util sa va intariti imunitatea corpului, lucru care contribuie foarte mult atat la pastrarea sanatatii cat si la vindecare. In acest context trebuie sa spunem ca Echinaceea este ta cea mai des folosita sub diferite forme pentru intarirea imunitatii organismului.

La tineri in general evolutia acestei boli este scurta si benigna, lucru ce ne face sa spunem ca este suficient sa se tamponeze in prima faza cu tinctura de propolis culele, apoi in momentul in care inceteaza durerile este suficient folosirea talcului care ajuta la uscarea culelor.

La culele infectate tot tinctura de propolis ajuta.

Extern este mai dificil de aplicat preparatele cu usturoi, dar intern se poate consuma cat de mult.

La batrani algiile zoosteriene si post zoosteriene sunt foarte intense si rebele la ori ce tratament, in plus exista foarte multe infectii care contribuie la mentinerea afectiunii perioade lungi, mai ales in cazurile in care nu sunt tratati corespunzator.

-Se aplica tinctura de propolis local de mai multe ori pe zi. De fapt se aplica de fiecare data cand exista senzatia de mancarime sau durere. Se poate folosi Propoderm unguent aplicat in strat subtire local de 2-3 ori pe zi.

-Se mai poate face o crema cu usturoi. Se curata usturoi, se piseaza, apoi se va pune o cantitate dubla de untura de porc ne sarata. Se fierbe apoi pe baie de apa timp de 3 ore, dupa care se strecoara. Se muta apoi in cutiute de capacitate mai mica si se foloseste local de mai multe ori pe zi. Se aplica in strat subtire.



Indiferent de evolutia bolii este foarte util sa se consume tinctura de propolis cate 2 picaturi de tinctura la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acestea se vor pune pe un miez de paine, se mesteca bine in gura apoi se inghit. Se va face acest lucru pe toata perioada cat tine afectiunea. Este bine chiar sa se consuma acest produs chiar inca 7-l0 zile dupa ce toate simptomele acestei afectiuni au trecut.

Se mai poate folosi tinctura de galbenele intern cate 20 picaturi de 3 ori pe zi si tamponamente locale cu tinctura diluata cu apa.

-Decoct de naprasnic- 1 lingurita fiarta la 250 ml apa timp de 5 minute, apoi strecurat. Se consuma intern 2 cani pe zi.

-Infuzie de marar 1 lingurita seminte macinate la 250 ml apa clocotita. Se spala zona afectata cu acest lichid dupa strecurare si intern se poate consuma 2 cani pe zi.

-Infuzie de patlagina 2 linguri de frunze maruntite puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Local se tamponeaza cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

-Decoct de brusture 4 linguri de radacina maruntita se fierbe in 250 ml apa. Se lasa 15 minute la fiert. Se strecoara. Se pun comprese locale de mai multe ori pe zi.

In toate cazurile se evita contactul bolnavilor cu copin care nu au avut varicela




Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale




Hemoragia intratumorala O patologie tumorala subiacenta a fost identificata in 10% din cazurile de hemoragie intracraniana. Tumorile cerebral [...]
ISTERIA Prin isterie sau mai bine zis prin nevroza isterica se intelege o tulburare nevrotica caracterizata printr-o multitudine de simptome fizi [...]
CADASIL (Cerebral Autosomal Dominant Arteriopathy with Subcortical Infarction and Leukoencephalopathy) Cele mai frecvente manifestari clinice [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile