eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Boli cardiovasculare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli cardiovasculare

Testosteronul si bolile de inima

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Testosteronul si bolile de inima

Conform cercetatorilor britanici aproape 50% din barbatii care sufere de o boala cardio-coronariana au un nivel scazut de testosteron, fapt ce ar contribui la dezvoltarea bolii.

Profesorul Hugh Jones de la Scoala de medicina din Universitatea din Sheffield a prezentat date provenind dintr-un studiu pe 831 de barbati atinsi de o boala coronariana caracterizata printr-o artera coronariana stenozata 70% sau o artera principala stenozata 50%. Barbatii care prezentau o inflamatie activa au fost exclusi din studiu pentru ca se stie ca aceasta inflamatie duce la scaderea nivelului de testosteron.

Cercetarile anterioare relevau o reducere a testosteronului in dislipidemie, in hipertensiune, in insulino-rezistenta, in obezitate sau in stare protombica (exces de trombocite). Rezultatele acestui studiu au aratat ca 23,4% din subiecti aveau nivelul de testosteron total sau de testosteron liber intr-o proportie hipogonadica (secretie insuficienta) sub 7,5 nmol/t.

Intr-una din grupe, nivelul de testosteron total era situat la baza valorilor normale (intre 7,5-l2 nmol/t) ceea ce ar sugera ca o cantitate de hormon liber avusese o cadere accentuata. Daca se include si aceasta grupa in analiza, se ajunge la un total de 52,9% de subiecti care prezentau o deficienta in testosteron. Dupa profesorul Jones, se poate estima ca 17-l8 % din populatia masculina are un nivel scazut de testosteron. Barbatii obezi sau cu hipertensiune au in mod sigur scaderi de testosteron si frecventa acestei situatii este mai crescuta la barbatii mai in varsta.

Dupa profesorul Jones ar trebui ca un mare numar din acesti barbati sa primeasca un tratament substitutiv de testosteron. Acest tratament ar putea ameliora tulburarile maladiilor cardiace.
Alte materiale medicale despre: Boli cardiovasculareSe depun eforturi intense pentru cunoasterea, prevenirea si tratamentul bolilor alergice care s-au extins amenintator. Termenul de alergie a fost pro [...]
Florile de galbenele au actiune calmanta si cicatrizanta pentru aceste afectiuni. Ceaiul se prepara din plante enflorescente, 2 lingurite la o [...]
Arteritele constituie grupul cel mai important al bolilor arterelor periferice, dintre ele frecventa cea mai mare o au arteriopatia aterosclerotica, d [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli cardiovasculare

Advertisements


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Bolile peretelui abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile